วันจันทร์ที่ 28 กุมภาพันธ์ พ.ศ. 2554

การทำขนมรังผึ้ง

  ส่วนผสม
1. แป้งข้าวเจ้า ๑ ถ้วยตวง
2. แป้งสาลีอเนกประสงค์ ๑ ช้อนโต๊ะ
3. น้ำตาลทราย ๕ ช้อนโต๊ะ (ชอบหวานมากเพิ่มได้)
4. ผงฟู ๑/๔ ช้อนชา
5. ยีสต์ ๑/๔ ช้อนชา
6. ไข่ไก่ ๑ ฟอง
7.น้ำสะอาด ๖ ช้อนโต๊ะ
8. สีผสมอาหารสีเหลือง ถ้าชอบให้มีสีเหลืองเ้ข้ม
9. ผงโกโก้ ถ้าชอบให้ออกสีกาแฟ
10 อื่นๆ เช่น ข้าวโพดต้ม เผือก งา ฯลฯ ถ้าชอบก็ใส่
       วิธีทำ 
 1. นำแป้งไปผสมกับ น้ำตาลทราย, เกลือ และถั่วต้มบด คนจนส่วนผสมเข้ากันดี
 2. นำไข่ขาวไปตีจนขึ้นฟู จากนั้นจึงนำไปเทผสมกับแป้งที่เตรียมไว้ในขั้นตอนที่หนึ่ง คนจนส่วนผสม ทั้งหมดเข้ากันทั่ว
 3. ทาน้ำมันบางๆทั่วแบบพิมพ์ ตักส่วนผสมแป้งเทลงในแบบ พอท่วมให้รีบปิดฝาบนทันที กลับพิมพ์ไปมาทั้งสองด้านให้ถูกความร้อนจนสุกเหลืองทั่ว จึงเคาะออกจากแบบ

               
                                      

              
        Ingredient
    1.1 cup flour.
    2.All purpose flour 1 tbsp
   3.5 tablespoons sugar (like adding a very sweet).
   4.Baking powder 1/4 tsp  
   5.Yeast 1 / 4 tsp.
   6. 1 egg.
   7. tablespoons water.
   8. Yellow food coloring. If you like the new text with a yellow WIRE.
  9. Cocoa powder if you like the color to coffee
 10.  Others, such as corn, cooked taro, sesame, etc. If you like, put
         Making honeycomb candy.
1. the flour mixed with sugar, salt, and boiled beans, mashed poor mix well.
 2. to beat the egg whites until light and spongy Then pour the mixture to the flour provided in step one of the poor across all the ingredients together.
 3. Apply some oil around the mold. Spoon mixture into a dough only. Paul  Flood, immediately close the lid on immediately. To print to both sides of the yellow heat until cooked throughout. Is a knock out.




                                
                                
                               
                               


                     

2 ความคิดเห็น: